Trimsalon 't Trimparadijs
 GESLOTEN PER 1 APRIL 2021

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Sonja Linhart. Al 20 jaar gediplomeerd hondentrimster. Ik ben 25 jaar geleden begonnen als paraveterinair (dierenartsassistente). De mensen die bij de dierenkliniek kwamen, hadden vaak een vraag over de vachtverzorging van hun hond of kat. Na een aantal jaar ben ik daarom de trimopleiding gaan volgen omdat dit mooi aansluit op het beroep wat ik al uitoefende. Ik ben toen naast paraveterinair ook honden gaan trimmen voor de mensen uit de praktijk. Dit werd snel uitgebreid door mond tot mond reclame.

Ik zal je hond of kat dus niet alleen bekijken door de ogen van een hondentrimster, maar ook door die van een paraveterinair. Dit betekent dat ik je kan adviseren op meerdere vlakken dan alleen de vachtverzorging.

Ik geniet ervan om elke hond (en kat) de juiste liefde en aandacht te geven. Ook honden die wat minder goed meewerken zijn van harte welkom. Wit je er tijdens het trimmen of plukken graag bij blijven dan is dat geen enkel probleem!


BEHANDELINGEN

Wanneer je met jouw hond (of kat) bij de trimsalon komt, bespreken wij samen wat de wensen zijn. De behandeling bestaat uit wassen met de voor uw hond geschikte shampoo. Daarna wordt je hond drooggeblazen en geföhnd. Hierna kan de vacht getrimd worden naar het gewenste model. Bij de trimbeurt hoort ook het schoonmaken van de oren, nakijken van het gebit en nagels knippen. Ook kunnen de anaalklieren geleegd worden. Hieronder wordt kort uitgelegd welke verschillende trimmethodes er zijn.

  • Knippen: dit is het inkorten van de vacht d.m.v. een schaar met rechte bladen.
  • Effileren: dit is het uitdunnen van de vacht met 1 recht blad en 1 getand blad. Je krijgt hierdoor een natuurlijk resultaat.
  • Scheren: dit is het inkorten van de vacht d.m.v. een tondeuse. Dit kan op de door u gewenste lengte (mits de vacht het toelaat)
  • Plukken: dit kan alleen bij honden met een "dubbele" vacht. Dan worden de harde dekharen met wortel en al eruit geplukt. Hierdoor blijft er een zachte vacht die eronder zit over.
  • Strippen: hierbij worden ook de dekharen geplukt, alleen niet alles. Hierdoor wordt de vacht niet zo kort als bij het plukken.
  • Ontwollen: dit is het verwijderen van de loszittende ondervacht. Dit gebeurt door de hond eerst te wassen en daarna droog te blazen d.m.v. een waterblazer. Door de kracht worden alle losse haren eruit geblazen.
  • Ontklitten: zo ver mogelijk worden de klitten verwijderd met een borstel/kam. Als de vacht is vervilt is er vaak geen andere mogelijkheid dan het kort scheren van de vacht. Dit omdat het anders te pijnlijk voor de hond of kat is


Je kunt altijd snel terecht voor een trimbeurt van uw hond. Ook (langharige) katten zijn welkom.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram